Text Size

Oh,Oh,Antonio

moustache 

Oke,ik moet toegeven hij heeft zich stupide gedragen.Hij had in zijn toko niet rond hoeven toeteren dat een directielid van Cumana een scharrel had met dat mens van Mio Mar. Hij ging misschien wat te ver door bosjes Noren aan het comazuipen te helpen. Hij snuffelde misschien net iets teveel in het directiekantoor. Hij snauwde misschien net te veel gasten af.

Hij heeft misschien niet altijd zijn huur betaald. Hij had de maffia van Arguineguin niet uit moeten nodigen. En die brand was een ongelukje, een samenloop van omstandigheden. Kon hij het helpen dat meer dan de helft van de door hem gekochte goedkope zonnestoelen binnen een week stuk waren?

En dat kind dat bijna verzopen was voor zijn ogen kon hij niet helpen, ze wisten toch dat hij niet kon zwemmen. Iedereen wist toch ook dat de inspecteur van de warenwet en restaurants altijd hem moest hebben.Je gaat echt niet dood aan overjarig ijs en aangelenkt bier.

En als zaro van de nabijgelegen super whiskey mocht verkopen, waarom mocht hij geen zelf gestookte whiskey van hoge kwaliteit verkopen?Dat hij altijd zo nors overkwam was een gevolg van zijn donkere stem, van binnen was het een gevoelige man, het kwam er alleen zo rottig uit!

Hij had 20 jaar geleden toch een groot restaurant gehad op de bovenste verdieping van Cumana. Er waren wel enkele gasten met voedselvergiftiging opgenomen in het Maspalomas ziekenhuis, maar dat waren mensen die toch al ziek zwak en misselijk waren. Die uitbraak van kakkerlakkenepidemie en difterie met zelfs een verdacht van de zwarte builenpest op de gehele bovenetage was gewoon een toevallige samenloop van omstandigheden.

Van het begin af heeft de directie hem tegengewerkt, terwijl hij Cumana op hoog culinair niveau wilde tillen. Uiteindelijk hebben ze hem boven weggepest en moest hij bij het zwembad helemaal over nieuw beginnen.

 

Ze hadden ook nooit duidelijk gezegd dat hij de kwaliteit van het water van het zwembad bij moest houden. Goed hij had een paar dronken Noren wat geld afgezet, maar die hadden het anders toch wel verzopen. De directie heeft net zo lang een stok gezocht om hem mee te kunnen slaan, ja en nu hebben ze hem gevonden hoor toen hij voor de grap een stapeltje pornobladen bij de lectuur van de receptie gedropt had.

Na 20 jaar trouwe dienst ontslagen! Veroordeeld tot de 24 uur huisarrest van zijn vrouw, verbeeld door de heksenpop die hij altijd, moeder de vrouw noemde en die op de toonbank stond. Waar blijft de gezellige oorverdovende kakafonie van geluiden van zijn soap , enkel bandjes popmuziek gemengd met spaanse tranentrekkers?. Alles vervangen door twee automaten.

 

IMG 0008

Hoe kunnen twee levenloze automaten deze flamboyante figuur doen vergeten? Wie schreeuwt er nu de nieuwe badgasten over de speaker toe dat ze geen eigen drankjes mogen gebruiken? Niemand! Wie luidt er de bel in de veronderstelling dat iemand een rondje wilde geven en wie serveert er het bekende Cumana menu?

Wie parkeert zijn krakkemikkerige auto altijd verkeerd voor de toegangstrap?. Niemand! Oh,oh, Antonio. Hij is niet meer. Boze tongen beweren dat hij door de directieleden van Cumana achter zijn dichtgespijkerde toko is opgesloten en dat zijn geest nog rondwaart.

……….Maar wij genieten, oh wat genieten we van de rust van de heerlijke verse koffie uit de automaat. We genieten van onze eigen verstaanbare muziek. Van de mogelijke gesprekken Van onze meegebrachte drankjes en van de versnaperingen uit de automaat. We hebben de directie van Cumana een fles drank en bloemen gestuurd.

 

Wat een daadkrachtige lui zijn dat!

 

voor verdere collumns  van Antonio

 

http://www.treffersintroubles.nl/index.php/perikelen-in-puerto-rico/2-perikelen-in-puerto-rico-1-6?showall=&start=3

http://www.treffersintroubles.nl/index.php/perikelen-in-puerto-rico/5-perikelen-in-puerto-rico-18-20?showall=&start=3

Pin It